KELLOSEPÄN LOKIKIRJA

Kellosepän lokikirja on kelloseppämme Paulin kirjoittama, erittäin satunnaisesti päivittyvä blogityyppinen julkaisu, keskittyen lähinnä liikkeen kellonkorjaustöihin, sekä muihin alan ja kellohistorian aiheisiin. 

Kvartsikellot eivät yleensä ottaen ole kelloseppien suuressa suosiossa. Niitä pidetään usein, jos ei suorastaan korjauskelvottomina muovileluina, niin ainakin jonkinlaisina sieluttomina sähkösuristimina jotka aikoinaan lähes onnistuivat tuhoamaan tämän perinteisen teollisuudenalan. Kellokeräilijöiden keskuudessa sähkökellot ovat perinteisesti...

Leijona ei yleensä ole keräilijöiden keskuudessa se kaikkein halutuin merkki, mutta varsinkin vanhempien Swiss Made -mallien seasta löytyy kuitenkin mielestäni ihan viehättävääkin ja ennenkaikkea kestävää ja helposti huollettavaa mallia. Tällä kertaa työn alla kuusikymmenluvun teräskuorinen varsin nättinä säilynyt yksilö.

Huollettavaksi saapui tällä kertaa Eternan valmistama taskukello 20-luvun loppuvuosilta. Jo lähtökohtaisesti hyväkuntoinen kello tarvitsi lähinnä puhdistusta ja uusia öljyjä.